Werk je net als veel andere Nederlanders op kantoor? Een schone werkplek is dan wel zo fijn! Wanneer je werkplek rommelig en onhygiënisch is, draagt dit niet bij aan een goede productiviteit. WIst je dat een bureau gemiddeld tot vijf keer meer bacteriën bevat dan een toiletbril? Daar wil je eigenlijk niet te lang over nadenken. Daarom raden we je aan je werkplek naast schoonmaken ook regelmatig te desinfecteren met Watter

Je toetsenbord, bron van bacteriën! 

Je toetsenbord gebruik je elke dag intensief. En waarschijnlijk komt het ook regelmatig voor dat je boven je toetsenbord eet. Van een boterham tot een snelle snack. Ongemerkt komen er heel wat kruimels en bacterien tussen de toetsen van je toetsenbord terecht. Je wil niet weten wat er zich allemaal tussen de toetsen weet te nestelen. Daarom is het belangrijk om regelmatig (lees: eens per week) je toetsenbord op de kop te houden. De meeste kruimels vallen er dan al tussenuit. Voor de hardnekkige deeltjes raden we je aan om een speciale spuitbus met perslucht te gebruiken.

Vergeet je muis niet

Heb je het in je systeem om je toetsenbord eens per week te reinigen? Heel goed! Maar vergeet vooral je muis ook niet. Ook je muis is een bron van viezigheid. Je muis schoonmaken doe je het best met de volgende middelen: een microvezeldoek, plantenspuit en een paar tandenstokers. Met de microvezeldoek neem je de muis eenvoudig af. De tandenstoker gebruik je om op ook tussen de muis te kunnen komen. Gebruik het puntje van de tandenstoker om het vuil tussen de gleuven van de muis te verwijderen. Vergeet ook je muis niet te desinfecteren.

Laat je collega’s hetzelfde doen!

Bij veel bedrijven zijn flexwerkplekken heel normaal geworden. De ene dag werk je aan het bureau op de hoek en de andere dag zit je tussen de mensen. Vraag je collega’s om de flexwerkplekken ook schoon te houden!