Bij afvalcontaineraanhuis.nl zijn we dagelijks bezig met het verwerken van grote containers puin, grofvuil, etcetera. We begrijpen echter ook dat dit voor u waarschijnlijk geen dagelijkse kost is. Daarom zorgen wij ervoor dat u – wanneer u bij ons een container voor puin huurt – nergens omkijken naar heeft, wel zo gemakkelijk! We begrijpen dat u uw puin zo snel mogelijk af wilt voeren. Daarom zetten wij er graag wat extra vaart achter. Als u uw bestelling ingeeft, plaatsen wij de diverse soorten containers de eerstvolgende werkdag. Uiteraard halen wij de container op het afgesproken tijdstip ook weer op.

Puinrecycling

Puin, afkomstig van sloopwerken en puin wat via container is binnengekomen wordt verwerkt tot granulaten in verschillende korrelgroottes. Deze worden gebruikt als funderingsmateriaal in de wegenbouw of als grindvervanger in de betonmortel- en betonwaren industrie. Het door u weggegooide puin wordt verwerkt tot een bruikbaar product, resultaat met recycling!

Welke soorten Puin kunnen we onderscheiden?

  • Baksteen puin: Baksteen puin is puin waarin alleen resten zitten van gebakken stenen. Dus de zogenaamde gemetselde stenen. Dit puin kan gerecycled worden na bewerking in speciale installaties. Het restproduct kan worden ingezet als granulaat onder wegen. Hierbij is een bepaalde verhouding tussen diverse soorten puin noodzakelijk.
  • Betonpuin: Beton puin is puin waarin alleen resten zitten van beton. Dus de zogenaamde gegoten bouwwerken en / of restanten van cement. Dit puin kan gerecycled worden na bewerking in speciale installaties. Het restproduct kan worden ingezet als granulaat onder wegen. Ook hierbij is een bepaalde verhouding tussen diverse soorten puin noodzakelijk.
  • Gemengd puin: Gemengd puin is puin waarin alle resten zitten van steenachtige materialen. Dit puin kan gerecycled worden na bewerking in speciale installaties. Het restproduct kan worden ingezet als granulaat onder wegen. Hierbij is een bepaalde verhouding tussen diverse soorten puin noodzakelijk. Gemengd puin wordt in steeds mindere mate geschikt voor deze toepassing.
  • Gewapend beton: Gewapend beton is puin waarin alleen resten zitten van beton dat versterkt is met ijzeren structuren. Dit puin kan gerecycled worden na bewerking in speciale installaties, waarbij tevens het ijzer gescheiden wordt voor hergebruik. Het restproduct kan worden ingezet als granulaat onder wegen. Ook hierbij is een bepaalde verhouding tussen diverse soorten puin noodzakelijk

Prijzen vergelijken
Via internet kun je heel eenvoudig de prijzen vergelijken voor de verschillende containermaten. Of je nu een 3 kuub, 6 kuub of 10 kuub afvalcontainer wilt huren: alles is mogelijk. Voor elk type afval is er wel een geschikte afzetcontainer te leveren. Het bestellen en afrekenen gaat tegenwoordig ook allemaal online, net als het inplannen van de levering en het ophalen van het afval. Bereken vooraf welke containermaat je minimaal nodig hebt.