Wij bieden infraroodpanelen aan die uit verschillende materialen bestaan: metalen-, glazen- en spiegelpanelen. Al onze infraroodpanelen zijn opgebouwd uit een sandwichconstructie en bestaan uit een metalen achterzijde, een isolatielaag en een gespannen metalen vlies dat infrarode warmtegolven creëert. De laag daar bovenop is de laag voor de afwerking, die jij naar eigen keuze kan bepalen. De mogelijkheden daarvoor omschrijven we hier, inclusief de bijbehorende voor- en nadelen.

Metalen infraroodpanelen

De meeste metalen infraroodpanelen die wij leveren zijn gemaakt van aluminium of staal. Deze kunnen worden geplaatst in alle geïsoleerde ruimtes. De panelen hebben een hele licht constructie en zijn daarom geschikt om zowel aan het plafond als aan een wand te monteren. Montagematerialen worden erbij geleverd.

Glazen infraroodpanelen

Een glazen infraroodpaneel heeft, in tegenstelling tot een metalen infraroodpaneel, een zichtzijde waarbij er een glasplaat op het paneel is gezet. Het glas maakt het paneel zwaarder. Door het relatief zware gewicht is niet ieder glaspaneel geschikt om aan elk plafond te bevestigen. Onderzocht moet worden wat jouw plafond kan dragen. Glazen infraroodpanelen worden daarom met name toegepast als wandmontage.

Het voordeel aan een glazen infraroodplaat is dat je deze zelf kunt stijlen: je kunt een eigen afbeelding of kleur kiezen om het paneel in je interieur te laten passen. Glas is daarentegen wel breekbaar en daarmee kwetsbaar. Als je dus spelende kinderen in huis hebt is dit materiaal minder geschikt.

De opwarmtijd van een glazen paneel is iets langer dan bij een metalen infraroodpaneel. Daarentegen blijft een glazen infraroodpaneel na uitschakeling ook langer warm dan een paneel van metaal. Daarbij komt echter wel het nadeel dat je minder goed merkt of de infraroodplaat wel of niet is ingeschakeld.

Het is mogelijk om op een glazen infraroodpaneel nog een extra coating te plaatsen. Dit betreft een keramische coating en zorgt voor een mat oppervlak. Dit infraroodpaneel heeft dus geen glans. De coating zorgt niet alleen voor een stijlvolle afwerking, maar ook voor een goede warmte geleiding.

Spiegel infraroodpanelen

Een spiegel infraroodpaneel is qua opbouw en werking gelijk aan de standaard glazen infraroodpanelen en heeft dus ook dezelfde voor- en nadelen. Het verschil zit erin dat dit paneel een dunne laag reflecterend materiaal bevat.