Een energielabel toont aan hoe energiezuinig uw pand is. Bij de verkoop, oplevering of verhuur van een pand is het verplicht om een energielabel te hebben. In het geval van de verkoop of oplevering van een pand laat een energielabel zien hoe energiezuinig uw pand is. Dit betekent dus ook dat de waarde van uw pand hoger of lager kan uitvallen op basis van het energielabel. Mocht u nog niet van plan zijn om uw pand te verkopen of op te leveren, maar gaat u deze op langere termijn verhuren? In 2023 is het vanuit de overheid verplicht gesteld om in het bezit te zijn van minimaal energielabel C.

Huur een expert in

Een energielabel moet worden opgesteld door een erkend specialist, maar ook door Beter-Energielabel.nl. Daarnaast denkt hij/zij mee over energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld het isoleren van het gebouw waardoor u extra geld kunt besparen op energie. Echter, moet er wel rekening mee worden gehouden dat de energieoplossingen in sommige gevallen een behoorlijke investering kan zijn. Een onafhankelijke adviseur helpt u om goede, maar voordelige oplossingen te vinden zodat u voldoet aan de wettelijke eisen. Daarnaast kijken zij ook mee welke subsidies u aan kunt vragen om de terugverdientijd te verkorten. Dit kan gaan om verschillende subsidies zoals EIA en SDE+.

Investeer in de toekomst

Met een hoog energielabel verhoogt u niet alleen de waarde van uw pand, draagt u bij aan een beter klimaat, terwijl u tegelijkertijd kosten kunt besparen op energie. U investeert dus niet alleen in de toekomst voor uw bedrijf, maar ook voor een duurzame toekomst. Contacteer om die reden een onafhankelijke adviseur die u bijstaat met raad en daad, zodat u klaar bent voor 2023.